ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ


Σχετικό σημείωμα για το ποιοι είμαστε μπορεί κανείς να δεί στην σελίδα: ΠΕΡΙ ΗΜΩΝ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Εδώ επιπλέον θα επιπροσθέσουμε τα εξής. Ο ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΕΡΜΗΣ αποτελεί μέλος της ελληνικής «ΕΝΩΣΕΩΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ» της οποίας τους σκοπούς, το καταστατικό αυτής και τις υποχρεώσεις και κώδικα δεοντολογίας μπορεί κανείς να αναζητήσει ΕΔΩ.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία εκ του νόμου ευθύνη φέρει περί των επωνύμων αναρτήσεων που φιλοξενεί (πρβλ και όρους χρήσεως). Το περιεχόμενο των αναρτήσεων αντιπροσωπεύει μόνον τον συντάκτη τους. Δείτε ακόμα και τα ισχύοντα περί της "Κοινωνίας της Πληροφορίας". Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποια εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας στην σελίδα: ΠΕΡΙ ΗΜΩΝ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ανωτέρω έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Η ανταπόκριση στις υποδείξεις σας μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...


ΔΟΜΗ
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΕΡΜΗ 

*** 
Ομάδα Κλασικών Γραμμάτων

(ετικέτες: "ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ", "ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ)", "ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΝ)", "ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ( e-books )", "ΑΡΧΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ", "ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ", "ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ", "ΛΑΤΙΝΙΚΑ")
Συντονιστής: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡ. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ


Ο Νικόλαος Κατσούλης είναι απόφοιτος της Κλασσικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2002 εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση, σε φροντιστήρια μέσης εκπαιδεύσεως και σε κατ’ οίκον διδασκαλία όλων των φιλολογικών μαθημάτων. Ειδικεύτηκε δε στην διδασκαλία δυσπροσάρμοστων μαθητών.

Συνέγραψε και διατηρεί σχολικές σημειώσεις και εγχειρίδια γιά όλα τα φιλολογικά μαθήματα των τάξεων του Γυμνασίου και Λυκείου, όπως επίσης πολλές φιλολογικές εργασίες εκ των οποίων ξεχωρίζουν αυτές της αναλύσεως των «Σικελικών» βιβλιών του Θουκυδίδου και της Χορικής ποιήσεως του Αλκμάνος. Συνέγραψε επίσης λογοτεχνικά διηγήματα και ποίηματα. Εκτός αυτών διετέλεσε τακτικός αρθρογράφος της καθημερινής εφημερίδος «Ελεύθερος» και επιφυλλιδογράφος της εβδομαδιαίας «Παρασκήνιο». Αυτοέκδοσε δε και ηλεκτρονικά βιβλία.

Το έτος 2011 κατόπιν εξετάσεων εισήχθη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση αυτήν της «Εφηρμοσμένης Παιδαγωγικής», (Διδακτική – Προγράμματα Σπουδών) απ’ όπου απεφοίτησε με «Άριστα» το 2014. Έγραψε διάφορες παιδαγωγικές εργασίες  υπό την εποπτείαν καθηγητών, όπως αυτών της Μ. Τζάνη, του Η. Ματσαγγούρα, του Α. Τριλιανού, του Θ. Μπαμπάλη κ.α.
Συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια, ημερίδες, και συνέδρια Παιδαγωγικού χαρακτήρα και υπήρξε εισηγητής ήδη σε τρία απ’ αυτά Πανελλήνιου βεληνεκούς με θέματα «Το Εξεταστικό Ζήτημα», «η Παιδαγωγική του Ισοκράτους» και «Προγράμματα και Διδασκαλία».

Απ' τον Νοέμβριο του 2015 είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ της Κλασσικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών


Ι. Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας

Μέλη Συντάξεως Υποομάδας:

· ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΜΑΡΑΓΔΑΚΗ
 
 
Η Χριστίνα Σμαραγδάκη είναι απόφοιτος Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με μεγάλη αγάπη για τον αρχαίο κλασικό ελληνικό και λατινικό κόσμο, τη λογοτεχνία και τις τέχνες, καθώς και για τη συνεχή μάθηση και διδασκαλία.

Έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή σημειώσεων για όλα τα θεωρητικά μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ έχει δημοσιεύσει δύο διαδικτυακά σχολικά βοηθήματα Αρχαίων του Γυμνασίου και προετοιμάζει την κυκλοφορία και άλλων βοηθημάτων. Επιπλέον, έχει ασχοληθεί με την επιμέλεια φοιτητικών εργασιών και την πρόσθετη διδακτική στήριξη μαθητών και φοιτητών, εξ αποστάσεως και κατ' ιδίαν.
 
***
Ομάδα Γλωσσολογίας

(ετικέτες: "ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ", "ΕΚΘΕΣΗ" )

Συντονιστής/-στρια: Ν/ΑΜέλη Συντάξεως Ομάδας:

· ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΠΕΤΣΕΡΗ

Όταν ανακοίνωσε, σε όσους την ρώτησαν τι θέλει να σπουδάσει, πως επέλεξε την Ελληνική Φιλολογία προσπάθησαν να την αποθαρρύνουν λέγοντάς της πως δεν θα βρει δουλειά ποτέ. 

Δεν τους άκουσε και επέλεξε να ζήσει τουλάχιστον με αυτό που την είχε ίσως ήδη επιλέξει πρώτο: η Γλωσσολογία στην Φιλολογία της Πάτρας!
 ***

Ομάδα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Τέχνης / Θεάτρου

(ετικέτες: "ΙΣΤΟΡΙΑ", "ΙΣΤΟΡΙΑ (e-books)", "ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ", "ΠΟΙΗΣΗ", "ΤΕΧΝΗ" )


Συντονίστρια: ΙΩΑΝΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ


Η Ιωάννα Αρβανιτίδου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, με ειδίκευση στην Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης.

Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Βυζαντινή Αρχαιολογία, από το ίδιο πανεπιστήμιο, και διδακτορικό τίτλο στην Βυζαντινή/Μεσαιωνική Αρχαιολογία από το πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης.
***

Ομάδα Παιδαγωγικής και Ειδικής Αγωγής

(ετικέτες: "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ", "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ( e-books )", "ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ")


Συντονίστρια: ΒΙΚΥ ΣΙΑΜΑΝΤΑ


Η Σιαμαντά Βασιλική κατάγεται από την Κορινθία, ενώ ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ, ενώ είναι απόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Ειδικής Αγωγής» του ίδιου τμήματος.

Εργάζεται ως Ειδική Παιδαγωγός σε ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ως αριστεύσασα του τμήματος εργάστηκε στο Νηπιαγωγείο της Βουλής των Ελλήνων, ενώ έχει εργαστεί εθελοντικά σε διάφορα νηπιαγωγεία της Περιφέρειας Αττικής, στο γενικό τμήμα, όσο και σε τμήμα ένταξης. Επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης σε δημόσια σχολεία. 
Ασχολείται ερευνητικά με θέματα, όπως είναι η ανάλυση νομοσχεδίων και διεθνών διακηρύξεων για την εκπαίδευση, η ανάλυση Αναλυτικών Προγραμμάτων, σύγχρονες παιδαγωγικές μέθοδοι, η χρήση των Νέων Τεχνολογιών στην εκπαίδευση, η Ενταξιακή και η Διαφοροποιημένη Παιδαγωγική. Επίσης, θέματα παιδοψυχολογίας άπτονται του ενδιαφέροντός της. Τιμήθηκε το 2013 με το Βραβείο «Καινοτόμου Ιδέας» για το επιχειρηματικό σχέδιο «Σύσταση εναλλακτικού παιδικού Σταθμού» από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην προσπάθεια ανάδειξης εκ μέρους της, της αξίας της Ένταξης και της ανάγκης δημιουργίας «ενός Σχολείου για ΟΛΟΥΣ».

Έπικοινωνία: vickysiam04@filologos-hermes.info


***

Ομάδα Θεολογίας και Κοινωνικής Ποιμαντικής

(ετικέτες: "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ" )


Συντονίστρια: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΖΙΩΓΟΥ 


Η Καλλιόπη Ζιώγου είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το έτος 2002 έως σήμερα υπηρετεί ως καθηγήτρια θεολόγος στο 4ο Γυμνάσιο Θήβας. Το 1999 εργάστηκε ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός και το 2000 οπότε εδιωρίσθη, υπηρέτησε για δύο έτη στην νήσο Κάλυμνο. 
Διαθέτει γνώσεις στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών, καθώς και άριστην γνώσιν της Αγγλικής. Εις τα ενδιαφέροντά της πέρα από το να γράφη θεσπέσια κείμενα είναι η Μελέτη βιβλίων θεολογικού - εκπαιδευτικού περιεχομένου, ο αθλητισμός (στίβος) και οι παραδοσιακοί χοροί. Διαθέτει δικό της προσωπικό ιστολόγιο το οποίο αξίζει να επισκεφθή κανείς το Αποστάγματα Φωτός με δική του σελίδα στο facebook

DMCA.com Protection Status


author image

About the Author

This article is written by: Φιλόλογος Ερμής - He has already written over 2.200 articles for Φιλόλογος Ερμής. Φιλόλογος Ερμής has Graduate Diploma in Classical Philology, Postgraduate Diploma in Applied Pedagogic, and is Candidate Doctor(Dph) of Classical Philology. Stay touch with him on Twitter, Facebook or email him