Περιμένοντας την Ανάπτυξη



της Δρος Αριστονίκης Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου
Ψυχολόγος Σχολικής-Εξελικτικής κατεύθυνσης



Μέρος Β
Ακόμη περιμένω, εσείς;



Κάθισα σ'ένα παγκάκι και περίμενα. Στο απέναντι πεζοδρόμιο άνθρωποι της διπλανής πόρτας άπλωναν το χέρι για ένα κομμάτι ψωμί. Άλλοι σωριασμένοι στο πεζοδρόμιο πάγωναν αναζητούσαν ένα-δύο ευρώ για να πιουν ένα γάλα και να φάνε λίγο κουλούρι. Άλλοι πάλι κάθονταν σκεπτικοί και σιγομουρμούριζαν «καταραμένη κρίση».

Τα παλιά μου στέκια κλείσανε και μια θεόρατη ταμπέλα έκρυβε την είσοδο «Ενοικιάζεται ή Πωλείται σε τιμή ευκαιρίας». Ενοικιάζεται ο αέρας και το περιεχόμενο και μαζί του οι αναμνήσεις μου, όλες εκείνες οι στιγμές που έζησα εκεί. Πωλούνται οι κόποι μιας ζωής σε τιμή ευκαιρίας...

Τα γεροντάκια καθισμένα στην πλατεία Αριστοτέλους μιλούσαν για τις συντάξεις, τα φάρμακα, τους φόρους και τα μάτια τους βούρκωναν και ύστερα πάλι πιάναν πολιτική κουβέντα και ήταν σαν να έβγαζαν σπίθες τα μάτια τους. Τσουνάμι ο θυμός! Πάνε οι εποχές που είχε νόημα η λέξη πολιτική. Τώρα πια είναι τόσο ίδιοι οι πολιτικοί και οι τάχα σύγχρονες ιδέες τους!

Και εγώ εκεί περίμενα.

Έβαλα τα όνειρα μου σε μια τσάντα τα έδεσα για να μην φύγουν, φόρεσα τα αθλητικά μου παπούστια μήπως και χρειαστεί να τα τρέξω ξωπίσω και περίμενα.

Ξάφνου ακούω μια φωνή. «Καλέ τι κάνεις εκεί πόσα χρόνια θα μείνεις καθισμένη στο παγκάκι;» Κοίταξα μα δεν είδα κανέναν. Ανασκουμπώθηκα και ρώτησα. «Ανάπτυξη, ήρθες;» «Έεερχομαι....», απάντησε. Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη, άνοιξα την τσάντα γρήγορα για να μπορέσουν τα όνειρα να ξεγλυστρίσουν. Τόσο καιρό ήταν στριμωγμένα, σίγουρα χρειάζονταν να ξεμουδιάσουν. Το βιογραφικό που είναι το βιογραφικό; Και έχω να προσθέσω ακόμη 2-3 σελίδες γιατί από τότε που φυγε η Ανάπτυξη το ριξα στα μεταπτυχιακά, στις ειδικεύσεις, στα σεμινάρια.Ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο νευρωνικές συνδέσεις και συνάψεις δημιουργήθηκε με τόση γνώση.

Ωραία είμαστε έτοιμοι για την Ανάπτυξη... και τώρα τρέχα! Τρέχα....τρέχα φύτρωσαν και ρίζωσαν κιόλας οι πρώτες σου ρυτίδες στο περίμενε...Τρέχα καλέ τι κάθεσαι. Ήρθε η Ανάπτυξη, τρέχα να την προλάβεις στη γωνία, που ξέρεις μπορεί να σου δώσει καμιά υπόσχεση, καμιά ελπίδα... 
 
 
 
DMCA.com Protection Status Copyrighted.com Registered & Protected