Σεμινάριο Οδύσσεια και Ιλιάδα για Ενήλικες


Τα δύο έπη του πρώτου και σημαντικότερου ποιητή της ανθρωπότητας, του Ομήρου, Οδύσσεια και Ιλιάδα, είναι γεμάτα διαχρονική σοφία.

Οι περισσότεροι ενήλικες, παρότι θα στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο να τα διδαχθούν και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουν καλούς βαθμούς, οι ίδιοι δεν  κατέχουμε το νόημα και το περιεχόμενο των δύο αυτών επών. Είτε γιατί όταν πηγαίναμε κι εμείς σχολείο ήμασταν κι εμείς παιδιά και δεν δώσαμε την ανάλογη σημασία είτε γιατί το εκπαιδευτικό σύστημα και το προσωπικό του δεν μας βοήθησε να τα αγαπήσουμε.

Ποτέ όμως δεν είναι αργά...  Στο Σεμινάριο «Οδύσσεια και Ιλιάδα για Ενήλικες» θα μελετήσουμε δημιουργικά και σε βάθος τα δύο σωζόμενα ομηρικά έπη, την ηθογραφία των ηρώων τους, τη σχέση των αρχαίων Ελλήνων με τη θρησκεία, τις αφηγηματικές τεχνικές του Ομήρου, την εφαρμογή τους στο σήμερα και πολλά άλλα.

Γιατί η Οδύσσεια και η Ιλιάδα δεν είναι προνόμιο μόνο των μικρών μαθητών.

Επικοινωνία: Χρύσα Κουτρουμάνου
Φιλόλογος - Απόφοιτος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών
Κιν.: 6944157271
Email: xrysad@hotmail.com




DMCA.com Protection Status


author image

About the Author

This article is written by: Χρύσα Κουτρουμάνου - She has Bachelor of Higher Education from the Department of Philosophical and Social Studies, School of Philosophy, University of Crete (March 2016) - Direction Theory and Methodology of Social Studies and Vocational training diploma from the Department of Interior Design - Decoration, IEK. Structure (June 2008)etc. ... She is writing for Φιλόλογος Ερμής since the May of 2019. Read More