ΒΙΚΥ ΣΙΑΜΑΝΤΑ




ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΕΡΜΗΣ



Η Σιαμαντά Βασιλική κατάγεται από την Κορινθία, ενώ ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ 9,46, ενώ είναι απόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Ειδικής Αγωγής» του ίδιου τμήματος με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ 9,92, έχοντας λάβει και υποτροφία από το Ίδρυμα Λάτση.

Κατέχει πτυχίο α’ επιπέδου (Zertificate) στη Γερμανική Γλώσσα και β΄ επιπέδου (Proficiency) στην Αγγλική, όπως και του συστήματος γραφής και ανάγνωσης Braille. Επίσης, είναι σπουδάστρια της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Ως αριστεύσασα του τμήματος εργάστηκε στο Νηπιαγωγείο της Βουλής των Ελλήνων, ενώ έχει εργαστεί εθελοντικά σε διάφορα νηπιαγωγεία της Περιφέρειας Αττικής, στο γενικό τμήμα, όσο και σε τμήμα ένταξης. Εργάζεται ως Ειδική Παιδαγωγός σε ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο στην περιοχή της Αττικής τα τελευταία χρόνια, όπως και ως εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης σε δημόσια σχολεία. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου με την ιδιότητα του συντάκτη-συντονιστή της ομάδας ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ-ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στον εκπαιδευτικό ιστότοπο «ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΕΡΜΗΣ», ενώ αρθρογραφεί και σε τοπική εφημερίδα.

Ασχολείται ερευνητικά με θέματα, όπως είναι η ανάλυση νομοσχεδίων και διεθνών διακηρύξεων για την εκπαίδευση, η ανάλυση Αναλυτικών Προγραμμάτων, σύγχρονες παιδαγωγικές μέθοδοι, η χρήση των Νέων Τεχνολογιών στην εκπαίδευση, η Ενταξιακή και η Διαφοροποιημένη Παιδαγωγική, η Έρευνα Δράσης, η έρευνα με παιδιά με και χωρίς αναπηρία. Επίσης, θέματα Παιδοψυχολογίας και Συμβουλευτικής άπτονται του ερευνητικού της ενδιαφέροντός. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια, ενώ εργασίες της έχουν δημοσιευθεί και σε επιστημονικά περιοδικά.

Τιμήθηκε το 2013 με το Βραβείο «Καινοτόμου Ιδέας» για το επιχειρηματικό σχέδιο «Σύσταση εναλλακτικού Παιδικού Σταθμού» από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην προσπάθεια ανάδειξης εκ μέρους της, της αξίας της Ένταξης και της ανάγκης δημιουργίας «ενός Σχολείου για ΟΛΟΥΣ».

Ασχολείται με τη συγγραφή παραμυθιών, ποιημάτων και παιδικών τραγουδιών σε ερασιτεχνικό επίπεδο, ενώ είναι λάτρης του χορού. 


Έπικοινωνία: vickysiam04[at]filologos-hermes[dot]info

-->
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΕΔΩ

 
DMCA.com Protection Status Copyrighted.com Registered & Protected


author image

About the Author

This article is written by: Φιλόλογος Ερμής - He has already written over 2.200 articles for Φιλόλογος Ερμής. He has Graduate Diploma in Classical Philology, Postgraduate Diploma in Applied Pedagogic, and is Candidate Doctor(Dph) of Classical Philology. Stay touch with him or email him