Πανελλήνιες / Ιστορία Θεωρ. Κατ. Γ' Λυκείου: Θέματα SOS / Τελευταία επανάληψη




ἐπιμελεία τοῦ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡ. ΚΑΤΣΟΥΛΗ
-πτυχιούχου κλασσικῆς φιλολογίας
πανεπιστημίου Ἀθηνῶν
-μεταπτυχιακοῦ ἐφηρμοσμένης παιδαγωγικῆς
πανεπιστημίου Ἀθηνῶν




 
Βαδίζομε ολοταχώς δια την τελευταία μάχη…

Ήδη έχετε στα χέρια σας τα εξής από τον ΕΡΜΗ:

2.    έξι μέρη ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ στην σελίδα «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ»
3.    ΚΑΙ όσα σας είχα γράψει στον πίνακα ανακοινώσεων που όμως θα σας τα ξαναπαρουσιάσω εδώ αναλυτικότερα.


Πρίν απ’ αυτό όμως να τονίσω ότι τα (6) έξι μέρη της προετοιμασίας είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία καθώς δεν υπάρχει ερώτηση της ύλης σας που να μην την εμπεριέχει και εις την ουσίαν ό,τι δίδεται προς εξέτασιν είναι από εκεί. Τα υπόλοιπα είναι εμβαθύνσεις.

Λοιπόν αφού αφαιρέσετε από την ύλη σας τα εξής – απλή ανάγνωση κάντε σε αυτά - είναι δοσμένα και θεωρούνται ως τέτοια και δεν γίνεται να επαναληφθούν –

και αφού δείτε και παλαιότερα θέματα


δια εμβάθυνση δίδετε σημασίαν εις τα εξής:


Τέλος δώσατε σημασία στην τελευταία ανάρτηση με τις συνδυαστικές ερωτήσεις. 52 ερωτήσεις συνδυασμού ανά κεφάλαιον και από όλη την ύλη σας:



Αυτά είναι όλα. Στα παραπάνω επισημαίνω τα εξής:

·        Διαβάζουμε με την σειρά που σας δίδω εδώ. Δηλαδή ξεκινάμε με τις ερωτήσεις των προετοιμασιών, περνάμε στο «όσα δέον να γνωρίζη ο υποψήφιος»
·        Το 2 και το 3 ήτοι «Ὅλη ἡ Ἱστορία Κατευθύνσεως Γ' Λυκείου σε μορφή ἐρωτήσεων / Τὰ SOS τῆς Ἱστορίας Κατεύθυνσης» δεν αναπληρώνουν τις ερωτήσεις των 6 μερών προετοιμασίας αλλά είναι συμπληρωματικές εν είδει επιτομής. Ιδίως οι sos ερωτήσεις είναι οι βασικές ερωτήσεις, ο κορμός της γνώσεως, οι sos που είναι πάντα sos. Αλλά πέρυσι φερ’ ειπείν δεν μπήκε ούτε μία απ’ αυτές για εξέτασιν
·        Σημασία δώστε στις μεθοδολογίες. Και πως απαντάμε σε μιαν ερώτηση ιστορία (νο 7 και 8) αλλά και πως απαντάμε στις πηγές (νο 4)
·        Σας έχω δύο μέρη με πηγές. Διαβάστε τις γιατί ίσως είναι μία απ’ αυτές που θα δοθή προς εξέτασιν.
·        Δύο αναρτήσεις με ορισμούς έχετε να διαβάσετε. (νο 5 και 6). Οι πρώτοι ορισμοί είναι της όλης ύλης, οι δε δεύτεροι του Κρητικού αποκλειστικά. Δεν νομίζω να υπάρχουν άλλοι.
·        Τέλος οι συνδυαστικές σας ερωτήσεις

Τελευταίες συμβουλές


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΕΛΟΣ



DMCA.com Protection Status Copyrighted.com Registered & Protected


author image

About the Author

This article is written by: Φιλόλογος Ερμής - He has already written over 2.200 articles for Φιλόλογος Ερμής. He has Graduate Diploma in Classical Philology, Postgraduate Diploma in Applied Pedagogic, and is Candidate Doctor(Dph) of Classical Philology. Stay touch with him or email him