Το Μάθημα των Θρησκευτικών: Προβληματισμοί - επισημάνσεις – προτάσεις
 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ – ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Εκδόθηκε ο Τόμος που περιλαμβάνει τα Πρακτικά του διήμερου Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Το Μάθημα των Θρησκευτικών: Προβληματισμοί - επισημάνσεις – προτάσεις», που διοργανώθηκε το 2013 (11 και 12 Μαρτίου) από το Εργαστήριο Παιδαγωγικής – Χριστιανικής Παιδαγωγικής του Τμήματος Ποιμαντικής & Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. 

Ο Επιστημονικός Τόμος αποτελείται από 454 σελίδες και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χαιρετισμούς και μηνύματα προσωπικοτήτων προς το Συνέδριο, με κεντρικό το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου. 


Στο κύριο μέρος του παρατίθενται είκοσι έξι (26) επιστημονικές εισηγήσεις που σχετίζονται με το Μάθημα των Θρησκευτικών και πραγματεύονται το καθεστώς του, τη φυσιογνωμία του και το ρόλο του στην ελληνική θρησκευτική εκπαίδευση αλλά και σοβαρές ενστάσεις και προβληματισμούς απέναντι στα προτεινόμενα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Στο τέλος, παρατίθενται τα πορίσματα και οι προτάσεις του Συνεδρίου. 


Την επιμέλεια της έκδοσης είχε ο Σωτήριος Μιχελουδάκης, Δικηγόρος και Διδάκτωρ ΑΠΘ και ο Ευάγγελος Πεπές, Εκπαιδευτικός Θεολόγος και Διδάκτωρ ΑΠΘ. 


Ο Τόμος εκδόθηκε με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και αφιερώνεται στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλόνικης κ.κ. Άνθιμο.
Παρουσίαση των Πρακτικών προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σε κεντρικές πόλεις της Ελλάδας, για τη διάχυση των εν γένει αποτελεσμάτων του Συνεδρίου. 


Από το Εργαστήριο
επικοινωνία - πληροφορίες:
Διεύθυνση: Κτίριο Θεολογικής Σχολής (4ος όροφος) 54 124 Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310 997103 F: 2310 997103


DMCA.com Protection Status


author image

About the Author

This article is written by: Φιλόλογος Ερμής - He has already written over 2.200 articles for Φιλόλογος Ερμής. He has Graduate Diploma in Classical Philology, Postgraduate Diploma in Applied Pedagogic, and is Candidate Doctor(Dph) of Classical Philology. Stay touch with him or email him