ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΟΥΣΤΑΚΟΥ



ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΕΡΜΗΣ


Η Αγγελική Μουστάκου γεννήθηκε στο Νομιτσί της δυτικής Μάνης και διέμεινε στο Μόναχο της Γερμανίας μέχρι την αποφοίτηση της από το ελληνικό λύκειο. Από τα εφηβικά της χρόνια ανέπτυξε μεγάλο ενδιαφέρον για την αρχαία ελληνική γλώσσα και τη μετάφραση αρχαίων κειμένων.

Εισήχθη στην Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. στο Τμήμα Φιλολογίας, δεύτερη από τους ομογενείς εξεταζομένους. Πέρα από τις κλασσικές σπουδές ειδικέυτηκε και στον τομέα Μ.Ν.Ε.Σ. με σκοπό την παρακολούθηση και της νεολληνικής λογοτεχνίας. Παράλληλα, απέκτησε και το δίπλωμα διδασκαλίας γερμανικής γλώσσας από το γερμανικό ινστιτούτο Goethe της Θεσσαλονίκης. Μετά την αποφοίτηση της από τη Φιλοσοφική Φχολή ασχολήθηκε με την διδασκαλία στον ιδιωτικό τομέα με κύρια ανασχόληση την προετοιμασία μαθητών λυκείου για την συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Ταυτόχρονα παρακολούθησε σεμινάρια για την ψυχολογική υποστήριξη των εφήβων στην σύγχρονη εποχή. Κατά διαστήματα έχει ξεναγήσει ομάδες γερμανών δημοσιογράφων στους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας. Η μελέτη των αρχαίων μνημείων και της ελληνικής προϊστορίας είναι στα άμεσα ενδιαφέροντα της. Ερευνώντας πάνω σε αυτά και στην γλώσσα, επιχειρεί αυτό το διάστημα να καταθέσει όσες γνώσεις θεωρεί σημαντικές σ'ένα ιστορικό μυθιστορήμα προσδοκώντας μ'αυτό τον τρόπο να γίνουν πιο άμεσα προσβάσιμες σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και των ενδιαφερόντων. 
Ζει στη Θεσσαλονίκη , είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες.


Έπικοινωνία: angelicamoystakoy[at]filologos-hermes[dot]info



-->





ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΕΔΩ




DMCA.com Protection Status


author image

About the Author

This article is written by: Φιλόλογος Ερμής - He has already written over 2.200 articles for Φιλόλογος Ερμής. He has Graduate Diploma in Classical Philology, Postgraduate Diploma in Applied Pedagogic, and is Candidate Doctor(Dph) of Classical Philology. Stay touch with him or email him