ΑΡΙΣΤΟΝΙΚΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ




Η Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου σπούδασε Ψυχολογία στο ΑΠΘ με υποτροφία από το ΙΚΥΚ. Έχει 5 μεταπτυχιακές ειδικεύσεις: στη Συμβουλευτική ψυχολογία, στη Σχολική-Εξελικτική ψυχολογία, στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών μονάδων, στην Εικαστική Θεραπεία, στα Ναυτιλιακά και Χρηματοοικονομικά και Διδακτορικό τίτλο στην Εξελικτική Ψυχολογία από το ΑΠΘ.

Έχει εξειδικευτεί στη χορήγηση μαθησιακών και ψυχοδιαγνωστικών τεστ, στη Συστημική θεραπεία ζευγαριών, στην Γνωστική-Αναλυτική ψυχοθεραπεία, στην κακοποιηση παιδιού και εφήβου κ.ά



Την ενδιαφέρουν ερευνητικά: η προ-εφηβεία ως αναπτυξιακή περίοδος στα κορίτσια, η δόμηση των προσωπικών ταυτοτήτων, η μάθηση, η ψυχολογία των επενδυτών. Στη διδακτορική της διατριβή ασχολήθηκε με τη δόμηση της κοριτσίστικης ταυτότητας στην εφηβεία και στις μεταπτυχιακές της διατριβές ασχολήθηκε με την συμβουλευτική ενηλίκων, την αξιολόγηση της ανοικτής και κλειστής κοινότητας πρόληψης και θεραπείας από τα Ναρκωτικά, την εικαστική θεραπεία σε παιδιά, εφήβους και ενηλίκους και την αξιολόγηση προσωπικών χαρακτηριστικών των διοικητικών υπαλλήλων Ναυτιλιακών εταιρειών και πως αυτά επηρεάζουν τις αποφάσεις τους.

Είναι συγγραφέας 4 βιβλίων και 5 παραμυθιών. Είναι πιστοποιημένη ψυχολόγος από τον Ευρωπαικό οργανισμό επάρκειας Ψυχολόγων με κατευθύνσεις την εκπαιδευτική και κλινικη πρακτική. Έχει διδάξει σε διάφορα κολλέγια και πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Έχει συνεργαστεί με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Στον ελεύθερο της χρόνο ψάχνει τι άλλο να μάθει.. διαβάζοντας. Είναι παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών. 



-->
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΕΔΩ

DMCA.com Protection Status Copyrighted.com Registered & Protected


author image

About the Author

This article is written by: Φιλόλογος Ερμής - He has already written over 2.200 articles for Φιλόλογος Ερμής. He has Graduate Diploma in Classical Philology, Postgraduate Diploma in Applied Pedagogic, and is Candidate Doctor(Dph) of Classical Philology. Stay touch with him or email him