Αγλαϊα Κυριακού - Παίδων: Υπόνοιες για σοβαρότατες παρατυπίες



ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΣΟΥΛΗ
μέλους της Ενώσεως Συντακτών Διαδικτύου


Αγλαϊα Κυριακού - Παίδων: Υπόνοιες για σοβαρότατες παρατυπίες



Νεογνό μόλις 22 ημερών !!! στις 26 Ιουνίου 2010 το μεταφέρεται εσπευσμένα στο κέντρο υγείας Μαρκοπούλου Μεσογαίας από γονείς μητρός ψυχικώς διαταραγμένης προσωπικότητος λαμβανούσης κοκτέιλ ψυχοφαρμάκων μετά της ιδίας, όπου οι γιατροί λόγω της κρισιμότητας της περίπτωσης του μωρού, δεν το δέχονται και συνιστούν να μεταφερθή εσπευσμένως με ασθενοφόρον στο εφημερεύον «Παίδων» στο Γουδί. Αυτοί αρνούνται την μεταφορά με ασθενοφόρο και με δική τους ευθύνη αυτό να καταλήξη στην διαδρομή και δικό τους όχημα μεταφέρουν αυτό μη αναπνέοντα στο Αγλαϊα Κυριακού.

Συγκεκριμένα το νεογνό δεν αντιδρούσε και είχε πέσει σε κώμα. Δεν ξύπναγε ούτε με βελονισμό στα γεννητικά του όργανα. Αφού πήγαν Αγλαϊα Κυριακού κατά την διάρκεια της εξέτασης του μωρού δεν άφησαν – οι γονείς της ψυχικώς νοσούσης μητρός - την κόρη τους να μπει μέσα διότι δεν ήταν σε θέση να συνεννοηθεί, έτρεμε και φώναζε, αλλά προφανώς ίνα μην υποψιασθούν οι γιατροί του νοσοκομείου τίποτα περί της νόσου αυτής.

Ο πατήρ του νεογνού είχε 24ωρη υπηρεσία όντας στρατιωτικός κι έλειπε από το συμβάν. Αφού τον πληροφόρησαν ήδη ευρισκόμενοι οι ανωτέρω στο Αγλαϊα Κυριακού, έφυγε από την μονάδα του και έφτασε μέσα σε 20 λεπτά του σκοτωμού στο νοσοκομείο. Παράλληλα πήρε και το είπε και στους γονείς του και ξεκίνησαν κι αυτοί να πάνε όλοι εκεί. Όταν φτάσανε πατέρας και γονείς του στο νοσοκομείο Παίδων οι άλλοι έφευγαν από το νοσοκομείο και τους είπαν ότι το παιδί δεν είχε τίποτα. Ότι έπαθε έλλειψη οξυγόνου και ότι κάτι τέτοιο είναι απόλυτα φυσιολογικό! Παράλληλα φώναζαν που είχαν πάει όλοι οι άλλοι εκεί, γιατί ισχυρίζονταν ότι δεν θα έπρεπε να έχουνε αναστατωθεί χωρίς λόγο!!! Ουσιαστικά θέλαν να τους το αποκρύψουν εντελώς. Ας σημειωθεί ότι η ψυχικώς διαταραγμένη «μητέρα» κατηγορούσε τους δικούς της ότι φταίνε αυτοί και ότι δεν ξέρει γιατί εκείνοι δεν την άφησαν να μπεί μέσα.

Η μυστικότητα μετά της οποίας θέλησαν να κουκουλώσουν το θέμα λέει πολλά. Καταρχήν γιατί δεν άφησαν την κόρη τους να μπει μέσα, στην εξέταση του μωρού από τους γιατρούς στο Παίδων; Τι φοβήθηκαν; Τι ήταν αυτό που δεν ήθελαν να δουν οι γιατροί; Την κατάσταση της κόρης τους;

Ακριβώς. Διατί εκείνη έφταιγε για την όλη κατάσταση! Δύο τινά υπάρχουν για να μείνει σε κόμμα το παιδί, το οποίο έχαιρε άκρας υγείας και ουδεμία επιπλοκή είχε παρουσιάσει επί του αναπνευστικού έως τότε. Πρώτον, η «μητέρα» του μάλλον θέλησε να το σκάσει με κάτι, π.χ κάποιο μαξιλάρι κλπ, γιατί αφότου μετά από λίγες μέρες το ανέλαβαν οι γονείς του πατρός αυτού παρατηρήσανε ότι το βρέφος με το που έβλεπε μαξιλάρι άρχιζε να φωνάζει και να αντιδρά φοβισμένα και με ανησυχία, βάζοντας τους σε υποψία. Μιλάμε για γυναίκα που οι ψυχωτικές κρίσεις της ήταν καθημερινές και που λόγω εγκυμοσύνης είχεν σταματήσει την λήψη ψυχοφαρμάκων – που αργότερα αποδείχθηκε ότι έπρεπε να είναι 5! – για καιρό!

Δεύτερον, επειδή είχε σταματήσει λόγω εγκυμοσύνης και θηλασμού να παίρνει τα ψυχωτικά χάπια της και η κατάσταση λόγω των συχνών κρίσεων της να γίνεται ανυπόφορη μες στο σπίτι να υπέθεσαν οι δικοί της ότι με το να της δώσουν ένα “tavor” από αυτά που έπαιρνε για να κοιμηθεί και να είναι ήσυχη ήταν μία καλή ιδέα. Η ιδέα αυτή απέβη μοιραία και σας επισυνάπτω τις ενδείξεις από το πληροφοριακό έντυπο υλικό του συγκεκριμένου φαρμάκου για να δείτε το γιατί:

«κατά την γαλουχία υπάρχουν ενδείξεις ότι η LORAZEPAM - Λοραζεπάμη εκκρίνεται στο μητρικό γάλα. Το Tavor δεν πρέπει να χορηγείται σε γυναίκες που θηλάζουν.» Το φυλλάδιο στις αντενδείξεις του αναφέρει: «Βαρειά μυασθένεια Υπερευαισθησία στις βενζοδιαδεπίνες Σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια Σύνδρομο καθ΄ύπνον αποφρακτικής άπνοιας Σοβαρή ηπατική ανεπάρκεια» αυτό ακριβώς δηλαδή που παρουσίασε το μωρό.

Να γιατί δεν θέλησαν να δουν την κόρη τους οι γιατροί, να γιατί βιάζονταν να φύγουν από το νοσοκομείο, να γιατί φοβήθηκαν και δυσανασχέτησαν όταν είδαν όλους τους άλλους να καταφτάνουν. Ότι και από τα δύο και εάν συνέβη κρίνεται ως ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ή έκθεση ανηλίκου εις κίνδυνον ως το γράμμα του νόμου θέλει να το αποκαλεί!!

Σημασία έχει όμως – και τούτο σας αποκαλύπτουμε σήμερα – η ένοχος στάσις του νοσοκομείου Παίδων προς συγκάλυψιν του περιστατικού στο εφημερεύον έκτακτο εξωτερικόν ιατρείον του, ενός νοσοκομείου αρμοδίου για την ασφάλεια και σωτηρία εκατοντάδων παιδιών καθ’ ημέραν αλλά και σε δεύτερον στάδιον η αμέλεια και ασυγκινησία των αρχών, και δή της δικαιοσύνης ίσως και η αδυναμία να εξιχνιάση τα δειχθέντα εις αυτήν εγκλήματα, αν και το περιστατικόν της καταγγέλθηκε με επίσημον μήνυσιν.

Ο ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΕΡΜΗΣ σας παρουσιάζει αποκλειστικώς το απόσπασμα από την μηνυτήριο αναφορά του δύστυχου πατρός του παιδιού προς την δικαιοσύνην (Α.Β.Μ Δ2013/446) (τα στοιχεία της υποθέσεως είναι στην διάθεσιν παντός αρμοδίου δικαστηρίου και αρμόδιας αρχής):



Απόπειρα δολοφονίας του 24 ημερών βρέφους (κατά την 26/06/2010) από αμέλεια ή με προσχεδιασμένο δόλο και συναυτουργία των γονέων αυτής(άμεση συνέργεια) / απόπειρα ανθρωποκτονίας / βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού /

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ι. Απόπειρα

Άρθρο 42

Έννοια και ποινή της απόπειρας
Όποιος, έχοντας αποφασίσει να εκτελέσει κακούργημα ή πλημμέλημα, επιχειρεί πράξη που περιέχει τουλάχιστον αρχή εκτέλεσης, τιμωρείται, αν το κακούργημα ή πλημμέλημα δεν ολοκληρώθηκε, με ποινή ελαττωμένη (άρθρο 83).
Αν το δικαστήριο κρίνει ότι η κατά την προηγούμενη παράγραφο ελαττωμένη ποινή δεν επαρκεί για να αποτρέψει τον υπαίτιο από τη τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων, μπορεί να του επιβάλει την ίδια ποινή με αυτήν που ο νόμος προβλέπει για την ολοκληρωμένη πράξη, εκτός από την ποινή του θανάτου.
Το δικαστήριο μπορεί να κρίνει ατιμώρητη την απόπειρα πλημμελήματος για το οποίο ο νόμος προβλέπει ποινή φυλάκισης όχι ανώτερη από τρεις μήνες.

Άρθρο 43

Απρόσφορη απόπειρα
Όποιος επιχείρησε να εκτελέσει κακούργημα ή πλημμέλημα με μέσο ή κατά αντικειμένου τέτοιας φύσης ώστε να αποβαίνει απολύτως αδύνατη η τέλεση των εγκλημάτων αυτών τιμωρείται με την ποινή του άρθρου 83 μειωμένη στο μισό.
Όποιος επιχείρησε τέτοια απρόσφορη απόπειρα από ευήθεια παραμένει ατιμώρητος.

ΙΙ. Συμμετοχή

Άρθρο 45

Συναυτουργοί

Αν δύο ή περισσότεροι τέλεσαν από κοινού αξιόποινη πράξη, καθένας τους τιμωρείται ως αυτουργός της πράξης.

Άρθρο 46

Ηθικός αυτουργός και άμεσος συνεργός
 
Με την ποινή του αυτουργού τιμωρείται επίσης: α) όποιος με πρόθεση προκάλεσε σε άλλον την απόφαση να εκτελέσει την άδικη πράξη που διέπραξε. β) όποιος με πρόθεση παρέσχε άμεση συνδρομή στο δράστη κατά τη διάρκεια αυτής της πράξης και στην εκτέλεση της κύριας πράξης. Όποιος με πρόθεση προκάλεσε σε άλλον την απόφαση να τελέσει κάποιο έγκλημα, με μοναδικό σκοπό να τον καταλάβει ενώ αποπειράται να τελέσει το έγκλημα ή ενώ επιχειρεί αξιόποινη προπαρασκευαστική του πράξη και με τη θέληση να τον ανακόψει από την αποπεράτωση του εγκλήματος, τιμωρείται με την ποινή του αυτουργού μειωμένη στο μισό.

Άρθρο 47

Απλός συνεργός 
 
Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παρ.1 στοιχ. β’ του προηγούμενου άρθρου, παρέσχε με πρόθεση σε άλλον οποιαδήποτε συνδρομή πριν από την τέλεση ή κατά την τέλεση της άδικης πράξης που διέπραξε, τιμωρείται ως συνεργός με ποινή ελαττωμένη (άρθρο 83). Η διάταξη της παρ.2 του άρθρου 42 εφαρμόζεται αναλόγως και εδώ. Ως προς τα πταίσματα, η συνέργεια τιμωρείται μόνο στις περιπτώσεις που ο νόμος το ορίζει ειδικά.



ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΣΙΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ

τα όσα αναγράφουν οι ίδιοι στα δικαστικά τους έγγραφα ότι πράγματι υπήρξε περιστατικό και διαμετακομιδή στο κέντρον υγείας Μαρκοπούλου και στο Παίδων τα όσα ισχυρίζονται ότι τους είπε ο γιατρός περί υπάρξεως φυτών τάχα (τα λένε γραπτώς) που προκάλεσε το κώμα του παιδιού. Ας παρουσιάσουν αυτοί την γνωμάτευση την ανωτέρω διότι εμείς δεν την βρίσκουμε και ας βρεθή ένας γιατρός που να πιστοποιή ότι ένα βρέφος πίπτει εις κώμμα που δεν συνέρχεται ούτε με βελονισμό στα γεννητικά όργανα από την ύπαρξη 2 ανθοδέσμών (η αναγραφή του σπιτιού της ως υπάρξεως μικρής ζούγκλας από τα πολλά φυτά είναι άλλο ένα ψεύδος και δηλοί και την αβουλία και ανικανότητα αυτής να προσπορίση ένα κατάλληλο περιβάλλον στο παιδί της έστω κι αν είναι όπως τα παρουσιάζει, με την μαμά και τον μπαμπά της συνέχεια μαζί και δίπλα και εμένα σε κατά διαστήματα υπηρεσίες 24ώρου εκτός αθηνών. Διότι η μητέρα της ενόχου «μητρός» του παιδιού εσυνταξιοδοτήθη εκ του συγκεκριμμένου νοσοκομείου και ως δια μαγείας το συγκεκριμμένο βιβλίο περιστατικών των επειγόντων της συγκεκριμένης ημέρας έχει απωλεσθεί διατί δεν έδωσαν όνομα του παιδιού σε κανένα μέρος ένθα μετέβησαν διότι οι ίδιοι μετέφεραν το παιδί από το Κέντρο Υγείας στο νοσοκομείο, αναλαμβάνοντες την ευθύνη της όποιας απόληξης του βρέφους διότι έδειξαν ανείπωτη σπουδή να εξαφανιστούν και έβαλαν και τις φωνές από πάνω δια τι άπαντες έτρεξαν να δούν τι συμβαίνει ενώ οι ίδιοι (γονείς της ψυχικώς διαταραγμένης «μητρός») δεν άφησαν την «μητέρα» του παιδιού να εισέλθη εντός του ιατρείου των εκτάκτων περιστατικών διότι τόσον καιρόν οι συνεργοί γονείς της καθού κουκουλώνουν το θέμα και είναι υπεύθυνοι συνεργείας δια την απόπειρα εγκλήματος εκείνου του περιστατικού και αν έχουν μεσολαβήσει και εις την εξαφάνιση του βιβλίου περιστατικών – απαιτείται εισαγγελική έρευνα δια τούτο- είναι με δόλο συναυτουργοί σε απόπειρα δολοφονίας υπάρχει γραπτό κείμενο της ψυχικώς διαταραγμένης «μητρός», που αναφέρει όλα τα ανωτέρω και δή ότι δεν την άφησαν οι γονείς της να εισέλθη στο ιατρείο επειγόντων στο Παίδων κι ότι εξερχόμενοι έφυγαν από την πίσω πόρτα



Από το απόσπασμα της μηνύσεως που μόλις σας παρουσιάσαμε προς διευκρίνισιν των γεγονότων σας λέμε τα ακόλουθα.

Ο πατήρ του παιδιού ανεζήτησε τα πρακτικά καταγραφέντα στα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Παίδων με εισαγγελική εντολή προκειμένου να ιδή την γνωμάτευσιν των ιατρών, τους γνωματεύσαντες ιατρούς, τα ονόματά των, τας ενεργείας των και την θεραπείαν προς αποκατάστασιν του παιδιού του που χορήγησαν και έπραξαν. ΑΛΛΑ ΦΕΥ!!! Το βιβλίον των περιστατικών έχει ΑΠΩΛΕΣΘΕΙ !!! Του το είπαν προφορικώς ότι το βιβλίο επειγόντων του ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 δεν υπάρχει στο νοσοκομείο. Στην επίσημον απάντησιν στην εισαγγελική εντολή δηλώνεται όχι βέβαια αυτό αλλά ότι περιστατικό με όνομα τέτοιο του παιδιού δεν υπάρχει σε αυτούς. ΕΛΕΟΣ !!! Από την μια σου λένε ότι δεν υπάρχει βιβλίο καταγραφών των επειγόντων διότι εχάθη, κι από την άλλη ότι τέτοιο όνομα δεν νοσηλεύθηκε προσήλθε ποτέ στα επείγοντα την συγκεκριμένην ημέραν. Μα κύριοι ιατροί και διοικητικό προσωπικό, το παιδί ήτο 22 ημερών αβάπτιστο. Το όνομα του πατρός αναζητήστε, ή το όνομα των γονέων της ψυχικώς διαταραγμένης «μητρός»… αν δήλωσαν βέβαια όνομα αληθινό ή όχι καθόλου. Βέβαια το ερώτημα σε αυτήν την τελευταία περίπτωσιν παραμένει αν μπορεί ο καθένας να προσέρχεται σε ένα νοσοκομείο και να δηλώνει ότι τον λένε Ναβουχοδονόσορα και να γίνεται πιστευτός.

Δεύτερον και σημαντικόν. Η μητέρα της ψυχικώς διαταραγμένης «μητρός» που μαζί με τον σύζυγόν της ως γιαγιά παρουσιάζεται στα επείγοντα του νοσοκομείου αυτού με ένα βρέφος και αφήνει έξω την κόρη της για να μην την ιδή κανείς, δούλεψε για πόσα χρόνια εκεί στο ίδιο νοσοκομείο ως τραπεζοκόμος και εσυνταξιοδοτήθη από κεί ΝΑΙ ή ΌΧΙ; Γνώριζε τους ιατρούς των επειγόντων των εξωτερικών ιατρείων εκείνης της νύχτας της 26/06/2010 ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Μήπως οι παρατυπίες των ιατρών εκείνης της νύχτας, να μην καταγράψουν περιστατικόν, να μη ζητήσουν όνομα παιδιού, να μην κοιτάξουν μιαν ταυτότητα ανήκουν όλες σε αυτήν την γνωριμίαν; Μήπως για τούτο και το βιβλίο των καταγραφών «εξαφανίστηκε»; Μήπως η διοίκησις του νοσοκομείου άπαντα ταύτα αποκρύπτει και καλύπτει ιατρούς και διοικητικό προσωπικό και τις παρατυπίες αυτών ίνα μη βρεθή ένοχος; ΤΟΛΜΗΣΤΕ κύριοι στον όρκο που δώσατε. Πού είναι το βιβλίο καταγραφών; Ποιοι ιατροί είχαν Βάρδια εκείνην την επίμαχον νύχταν και είναι εμπλεκόμενοι στο περιστατικό; Εξετάσατε άπαντα τα περιστατικά μεταξύ 22:00 – 24:00 της 26/06/2010. Ποιος είναι υπεύθυνος για την φύλαξιν των βιβλίων; Ποιος ο διοικητής του νοσοκομείου κατά την περίοδον ταύτην;

ΑΛΛΑ ας θυμηθούμε ανακοίνωσιν της ΕΛΑΣ για τον πρόεδρο του συγκεκριμένου Νοσοκομείου 24/12/2013

«Συνελήφθησαν, σήμερα το μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 54χρονος ημεδαπός, Πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και 40χρονος συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας.

»Προηγήθηκε καταγγελία επιχειρηματία, Προέδρου διαφημιστικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, για να μην κηρύξει έκπτωτη τη συγκεκριμένη εταιρεία από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.

….

»Οι δράστες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα προσαχθούν αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Μάλιστα… Αν προέδροι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο εδωροδοκούντο, μήπως και οι υπάλληλοι μεταξύ των, άνθρωποι που εργάζοντο στον ίδιο χώρο για δεκαετίες μαζί αλληλοκαλύπτουν ο ένας τις παρατυπίες του άλλου; Ο μόνος που δύναται να διαλύση όλα αυτά τα νέφη και υπόνοιες είναι η σημερινή διοίκησις του νοσοκομείου κάνοντας τα εξής που ήδη εδηλώθησαν ανωτέρω:

ΓΕΝΙΚΩΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΩ:

1. Ποια μέτρα έχει λάβει ώστε όσοι προσέρχονται στα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου να δηλώνουν τα αληθή στοιχεία των, πόσο μάλλον αφού τις περισσότερες φορές πρόκειται για παιδιά, βρέφη, αβάπτιστα άνευ ονόματος

2. Που τηρεί το αρχείο των περιστατικών που επιμελείται και ποιον έχει ορίσει υπεύθυνο τήρησης αυτού

3. Αν τηρή αρχείο βαρδιών και εφημερευόντων ιατρών

4. Ποιες είναι οι διοικητικές ενέργειες του νοσοκομείου σε περιπτώσεις μη επιμελώς ενεργούντων υπαλλήλων και ιατρών αυτού κι αν πράττει ελέγχους προς διαπίστωσιν αν άπαντες πράττουν τα νενομισμένα

ΕΙΔΙΚΩΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΩ

1. να δηλώση τα ονόματα των ιατρών που είχαν βάρδια την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα (26/06/2010 22:00-24:00) και την ειδικότητα των, αν ήσαν ειδικευόμενοι ή μη.

2. να δώση στο φώς την γνωμάτευσίν των και τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν

3. να δώση στο φώς το αν η μητέρα της ψυχικώς διαταραγμένης «μητρός» που παρουσιάσθηκε ως γιαγιά με ένα νεογνό σε κώμα κατά την ανωτέρω ημερομηνία δούλευε – και πόσο – στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και αν συνταξιοδοτήθηκε από αυτό

4. να δώση στο φώς το όνομα που δήλωσε αυτή η «γιαγιά» ως δικό της και ως του βρέφους

5. να εξηγήση γιατί το βιβλίο συμβάντων της ημέρας, μηνός και έτους αυτού θεωρείται «χαμένο» από τους υπαλλήλους του

6. να εξηγήση γιατί ένας γονέας χρειάζεται εισαγγελική εντολή για να έχη πρόσβασιν στο αρχείο συμβάντων που τηρείται στο νοσοκομείο – αν τηρείται - για υπόθεσιν του ιδίου του του παιδιού

7. να δηλώση τα ονόματα των υπαλλήλων υπευθύνων για την τήρησιν των αρχείων α)συμβάντων και β)βαρδιών των ιατρών του νοσοκομείου κατά την συγκεκριμένη ως ανωτέρω ημερομηνίαν, των προϊσταμένων αυτών και του διοικητού του νοσοκομείου

Όπως φαίνεται και από την μήνυσιν του πατέρα του νεογνού τότε, οι γονείς της ψυχικώς διαταραγμένης «μητρός» του δήλωσαν ότι ο γιατρός του ΠΑΙΔΩΝ «γνωμάτευσε» περί υπάρξεως φυτών τάχα που προκάλεσε το κώμα του παιδιού. Ας βρεθή ένας γιατρός λέμε και μείς που να πιστοποιή ότι ένα βρέφος πίπτει εις κώμα που δεν συνέρχεται ούτε με βελονισμό στα γεννητικά όργανα από την ύπαρξη 2 ανθοδέσμών αποξηραμένων εκ του γάμου – το ζευγάρι είχεν ήδη ένα πλήρες έτος παντρεμένον !!! Να ζητηθή από τους γιατρούς το τι είπαν οι γονείς της ψυχικώς διαταραγμένης «μητρός» σε αυτούς κι αν τους μίλησαν για δωμάτιο ωσάν ζούγκλα από τα δήθεν φυτά εν αυτώ. Να ζητηθή από αυτούς γιατί δεν ζήτησαν την «μητέρα» του παιδιού αυτοπροσώπως να την δούν και να ζητήσουν εξηγήσεις για την κατάστασιν του νεογνού από αυτήν.

Και διερχόμεθα στην δικαιοσύνη. Ο πατέρας του παιδιού καταθέτει μήνυσιν πληρώνοντας παράβολον 100 ευρώ στην εισαγγελία Πρωτοδικών αθηνών ήτις λαμβάνει αριθμόν ως ήδη δηλώθει Δ2013/446. Ξέρετε ποιο ήτο το κατάληγμά της; Η αρχειοθέτησις. Και ξέρετε γιατί; Διότι αφενός μεν ύστερα από δύο προανακριτικές επεμβάσεις ανακριτού του ειρηνοδικείου εζητήθη υπό του μηνύοντος να προσκομίση αναλυτικά έγγραφα για το περιστατικό στο νοσοκομείο, ήτοι γνωμάτευσιν ιατρού, κτλ κτλ και αφετέρου διότι δεν υπογράφετο αύτη υπό δικηγόρου ώστε να οδηγηθή αυτομάτως εις εξέτασιν εν ακροατηρίω. Δηλαδή η δικαιοσύνη φευ, ενώ της παρουσιάζονται στοιχεία με προφανείς υποκρύπτουσες πράξεις και παρατυπίες από μεριάς νοσοκομείου και δρώντων προσώπων που υποκρύπτουν κάτι κι αντί να κάνη ότι εμείς εδώ… να ζητήση δηλαδή η ίδια απάντησιν στα ανωτέρω ερωτήματα επιθυμεί τούτο να το πράξουν τα άτομα αλα Τζέημς Μπόντ. Να γίνουμε δηλαδή όλοι εμείς Πουαρώ, ντέτεκτιβ, να τρέχουμε να παίρνουμε εισαγγελικές εντολές, να ζητούμε άρσιν απορρήτων από ανεξάρτητες Αρχές, να μπαίνουμε στα άδυτα κρατικών δομών και νοσοκομείων κτλ και να τους προσκομίζουμε πλήρως αποδεικτικά στοιχεία. Μα αν ήταν έτσι κύριοι της δικαιοσύνης, να είμαστε εμείς εισαγγελείς στην θέσιν των εισαγγελέων αφήστε τουλάχιστον και την κρίσιν ύστερα σε εμάς ώστε να αποδίδουμε εμείς το δίκαιο.

Και επίσης μην προσκολλάσθε τόσον εις την συντεχνίαν σας. Αφότου μας δίδετε το δικαίωμα να καταθέσουμε μήνυσιν και πληρώνουμε αδρώς για αυτό από μόνοι μας, δίχως την μεσολάβησιν δικηγόρου ως πολίτες, τουλάχιστον πράττετε και έχετε αντιμετώπισιν ίσην εις αυτάς. Όχι αν την υπογράφη δικηγόρος να την προωθήτε αυτομάτως στο δικαστήριο ενώ αν ένας απλός πολίτης να κάνετε μία και δύο και τρείς προανακρίσεις δίχως εν τέλει να την προωθήτε για εκδίκασιν.

Όμως θα αναζητήσουμε εμείς με την ιδιότητα αυτήν του συντάκτου τα όσα στοιχεία μπορούμε και θα φέρουμε στο φώς ονόματα και ενέργειες που ίσως αφήσουν έκθετους πολλούς...




DMCA.com Protection Status Copyrighted.com Registered & Protected


author image

About the Author

This article is written by: Φιλόλογος Ερμής - He has already written over 2.200 articles for Φιλόλογος Ερμής. He has Graduate Diploma in Classical Philology, Postgraduate Diploma in Applied Pedagogic, and is Candidate Doctor(Dph) of Classical Philology. Stay touch with him or email him