Συγκρατημένη η πτώση στις σχολές της Θεωρητικής Κατεύθυνσης (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2015)




Αν και τα γραπτά των εξετάσεων ακόμα βρίσκονται υπό βαθμολόγηση και οι διαρροές από τα βαθμολογικά κέντρα δεν αφορούν μεγάλο ποσοστό ώστε να διαμορφωθεί άποψη, οι επιδόσεις των μαθητών στα καίρια μαθήματα, που έχουν και συντελεστή βαρύτητας φαίνεται ότι θα είναι χαμηλότερες από πέρσι.

Συγκρατημένη θα είναι η πτώση στις σχολές της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, ενώ οι χαμηλές επιδόσεις που αναμένονται στα «θετικά» μαθήματα θα παρασύρουν προς τα κάτω τις σχολές των ιατρικών και παραϊατρικών επιστημών αλλά και τα Οικονομικά.

Οι υποψήφιοι τα «είδαν όλα» στα Αρχαία!!!


1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ
Ανθρωπιστικών Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών


Η ιστορία «έσωσε» την κατάσταση.
Τα αρχαία ήταν το μάθημα που δυσκόλεψε περισσότερο από τα υπόλοιπα τους φετινούς υποψηφίους και ειδικότερα η επιλογή του Θουκυδίδη στο άγνωστο. Είναι το μοναδικό μάθημα που «εγγυάται» πτώση των βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές όπως η Νομική αλλά και οι Ψυχολογίες.
Αν και η μείωση για την εισαγωγή των μορίων αναμενόταν μεγαλύτερη, τα βατά θέματα της Ιστορίας, το οποίο είναι μάθημα με συντελεστή βαρύτητας, ανέτρεψαν ως ένα βαθμό την κάθετη πτώση, καθώς οι επιδόσεις των καλών μαθητών αναμένονται υψηλές.
Είναι πάντως χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου πεδίου να μη σημειώνονται μεγάλα σκαμπανεβάσματα στα μόρια εισαγωγής. Για ένα μέρος των σχολών του συγκεκριμένου πεδίου όπως οι ξένες φιλολογίες και τα ΜΜΕ, η επίδοση των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα που απαιτούνται για την εισαγωγή τους θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΔΙΑ/ ΠΗΓΗ

DMCA.com Protection Status


author image

About the Author

This article is written by: Φιλόλογος Ερμής - He has already written over 2.200 articles for Φιλόλογος Ερμής. He has Graduate Diploma in Classical Philology, Postgraduate Diploma in Applied Pedagogic, and is Candidate Doctor(Dph) of Classical Philology. Stay touch with him or email him