ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2013: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ






ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥΣ
ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ

***



ΜΠΡΑΒΟ
!!!



Μπορεί οι εκτιμήσεις του υπουργείου Παιδείας να κάνουν λόγο για «βουτιά» στις φετινές βαθμολογίες, ωστόσο, τα δέκα παιδιά που συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια στις Πανελλήνιες 2013 αποτελούν τις εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Έντεκα από τους μαθητές που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία μίλησαν στα «Νέα» για την εμπειρία των Πανελλήνιων 2013 και τις θυσίες που χρειάστηκε να κάνουν προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο τους.
Πρώτο στη λίστα των αριστούχων φιγουράρει το όνομα του Χαράλαμπου Ρισβά, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει 19.616 μόρια! Μαθητής του Λυκείου Θήρας, κατάφερε να εξασφαλίσει μια βαθμολογία που του ανοίγει την πόρτα για το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Άγχος εννοείται ότι υπήρχε, αλλά ήταν γόνιμο. Βοήθησε η καλή ψυχολογία. Βεβαίως και οι γονείς μου, οι οποίοι και οι δύο είναι φιλόλογοι» αναφέρει.
Υψηλές επιδόσεις στις Πανελλήνιες 2013 -γύρω στα 19.300 μόρια- πέτυχαν όμως και η Στέλλα Κουμπιάδη, ο Γιώργος Σκάμπουλος, η Μαρία-Χριστίνα Βλάχου οι οποίοι προέρχονται από τη Θεωρητική Κατεύθυνση. Τόσο η Στυλιανή Κουμπιάδη όσο και η Μαρία-Χριστίνα Βλάχου ήταν, όπως λένε, πιο χαλαρές απ” ό,τι περίμεναν, δεν αγχώθηκαν και κατάφεραν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.
Από τη μεριά του στις Πανελλήνιες 2013, ο Γιώργος Σκάμπουλος σημειώνει ότι «όλα είναι θέμα μεθοδικού διαβάσματος και συγκέντρωσης».
Ελάχιστα πιο χαμηλά στις Πανελλήνιες 2013 συναντάμε το όνομα της Τζίνας Γκουντουλιά, και της Μαριλέτας Κανάκη, που κατάφεραν να συγκεντρώσουν γύρω στα 19.100 μόρια.
Η Τζίνα Γκουντουλιά, από το Γενικό Λύκειο Νέας Κυδωνίας, προσδοκά να εισαχθεί στη Νομική. «Ελπίζω να περάσω στη Νομική Σχολή Αθηνών ή Θεσσαλονίκης.
Ακολούθησα ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε επαρκείς ώρες διαβάσματος όσο και ξεκούρασης, για να “καθαρίζει” κάπως το μυαλό μου».
«Ο ύπνος ήταν η μεγαλύτερη θυσία που χρειάστηκε να κάνω» λέει η Μαριλέτα Κανάκη, η οποία επίσης επιθυμεί να περάσει την πόρτα της Νομικής στις Πανελλήνιες 2013.
Παρότι πολλοί συνομήλικοί της την επιλέγουν κυρίως επειδή είναι μια σχολή κύρους, εκείνη αντιμετωπίζει τη φιλοσοφία δικαίου και την εν λόγω επιστήμη ως πρόκληση.
Τη λίστα των πρώτων μαθητών στις Πανελλήνιες 2013 έχει ως εξής λοιπόν:
1.     Χαράλαμπου Ρισβά – 19.600 μόρια
2.     Στέλλα Κουμπιάδη – 19.300 μόρια
3.     Γιώργος Σκαμπούλος – 19.300 μόρια
4.     Μαρία Χριστίνα Βλάχου – 19.300 μόρια
5.     Τζίνα Γκουντούλια – 19.100 μόρια
6.     Μαριλέτα Κανάκη – 19.100 μόρια





....





Όποιοι μαθητές συγκέντρωσαν άνω των  18.500 μορίων στην θεωρητική κατεύθυνση  μπορούν να στείλουν την παρακάτω φόρμα  συμπληρωμένη, με μια φωτογραφία τους να αναρτηθούν στην πρώτη σελίδα του «ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ».

ΟΝΟΜΑ:
ΛΥΚΕΙΟ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ:
ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΡΙΩΝ:
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ:

(Αποστολή στο filologos1999@gmail.com)

ΔΕΙΤΕ: ΕΔΩ το περυσινό αφιέρωμα του Φιλολόγου Ερμή






DMCA.com Protection Status


author image

About the Author

This article is written by: Φιλόλογος Ερμής - He has already written over 2.200 articles for Φιλόλογος Ερμής. He has Graduate Diploma in Classical Philology, Postgraduate Diploma in Applied Pedagogic, and is Candidate Doctor(Dph) of Classical Philology. Stay touch with him or email him