ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΑΠΗΣ...!!

ΤΗΣ ΒΙΚΥΣ ΣΙΑΜΑΝΤΑ


ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΕΡΜΗΣ


       Σήμερα, 17 Δεκεμβρίου 2016, στο κλειστό γυμναστήριο Ανδρέας Βαρίκας στη Νέα Σμύρνη πραγματοποιήθηκε αγώνας αγάπης ανάμεσα στην Ομάδα Καλαθοσφαίρισης «Κιβωτός του Κόσμου» και στην Εθνική Ομάδα Κωφών Γυναικών, Πρωταθλήτριας Ευρώπης 2016, τον οποίο είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω και από κοντά.

     Η Κιβωτός του κόσμου αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό, το όνομα του οποίου όπως αναφέρει ο ιδρυτής της Πάτερ Αντώνιος Παπανικολάου σε συνέντευξη του στο TEDx, προβάλλει την έννοια της ασφάλειας και της θαλπωρής. Ο ίδιος προσπάθησε να προσεγγίσει αρχικά νέους από κατακερματισμένες οικογένειες μέσω του μπάσκετ και σταδιακά δημιούργησε μια εστία που να παρέχει μέριμνα σε παιδιά και οικογένειες που βίωναν πολυποίκιλες ανάγκες. Ενάντια στην αδικία η Κιβωτός του Κόσμου δίνει ώθηση στα παιδιά να σπουδάσουν και να έχουν ένα καλύτερο μέλλον!

     Η Εθνική Ομάδα Κωφών Γυναικών, από την άλλη πλευρά, φέτος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών. Η ομάδα αυτή υποστηρίζεται από την Εθνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, στόχος της οποίας, σύμφωνα με το καταστατικό της, είναι η ηθική εξύψωση νέων κωφών με έφεση στον αθλητισμό, η συνένωση όλων τους με απώτερο σκοπό την αποτελεσματικότερη μελέτη και αντιμετώπιση αθλητικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και λοιπών ζητημάτων κωφών-βαρηκόων, ώστε να προστατεύονται και να αναγνωρίζονται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις τους στην κοινωνία, όπως και η ανάπτυξη πνεύματος συναδέλφωσης και αλληλεγγύης μεταξύ τους. 

    Τα χρόνια της κρίσης, φυσικά δεν άφησαν ανεπηρέαστα και τους δύο αυτούς οργανισμούς, οι οποίοι αντιμετωπίζοντας πολλές οικονομικές δυσκολίες επιμένουν στο έργο τους αποδεικνύοντας ότι η πίστη στα θέλω βρίσκει πάντα τον τρόπο να νικά!! Η υποστήριξη όλων μας είναι σημαντικός αρωγός για τη συνέχιση των δράσεων τους, τόσο έμπρακτα όσο και ηθικά!
DMCA.com Protection Status


author image

About the Author

This article is written by: Vicky Siamanta - She graduated from the Training and Education Department of Early Childhood Education of the National University of Athens with a degree EXCELLENT while she is also an undergraduate at the Graduate Program "Special Education" of the same department... She is writing for Φιλόλογος Ερμής since the August of 2016. Read More

1 σχόλια:

bomber είπε...

καλάθια στην καρδία μας!