ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ «BAΚΧΑΙ» / Euripides “ΒACCHAE”


Euripides “ΒACCHAE”
ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ «BAΚΧΑΙ»
Μετάφραση:  
Μαρίκα Θωμαδάκη
γλώσσα: αγγλική – νέα ελληνική




Οι «Βάκχαι» είναι το μόνο σωζόμενο έργο με θέμα σχετικό με το θεό Διόνυσο. Εδώ μύθος και ιστορία συνενώνονται και ανάγονται με ποιητικό τρόπο. Η λατρεία του θεού Διονύσου παρουσιάζεται στην πρωτόγονή της μορφή, με τη μορφή εκείνη που συνδέεται με το διθύραμβο, το χορικό άσμα του θεού από το οποίο γεννήθηκε η τραγωδία.



Οι «Βάκχαι» αποτελούν ένα από τα πληρέστερα και πιο ολοκληρωμένα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, γιατί συνενώνουν τρία βασικά στοιχεία: το τραγικό, το δραματικό και το θεατρικό.


Ο Ευριπίδης με το έργο αυτό επιστρέφει στη μέθοδο και το ύφος της νιότης του και δημιουργεί ένα έργο που θεωρείται η μήτρα όπου συντελείται η σύλληψη, η επώαση και η γέννηση της τέχνης των τεχνών, που προστατεύει ο Διόνυσος, ο θεός της τραγωδίας. Ο ποιητής, στο τέλος της δημιουργικής του πορείας, παρουσιάζει το τραγικό με μια συνέπεια που δεν απαντάται αλλού στην ποίησή του.



http://www.24grammata.com/?did=1625&fname=bacchae_dialogue-24grammata-com_-pdf



ΠΗΓΗ
via ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΕΡΜΗΣ







DMCA.com Protection Status


author image

About the Author

This article is written by: Φιλόλογος Ερμής - He has already written over 2.200 articles for Φιλόλογος Ερμής. He has Graduate Diploma in Classical Philology, Postgraduate Diploma in Applied Pedagogic, and is Candidate Doctor(Dph) of Classical Philology. Stay touch with him or email him