Δοκίμιον περί τῆς τῶν ἀνθρώπων κτηνωδίας - Ἡ 4χρονη Ἂννυ (ΜΕΡΟΣ Α')




τοῦ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡ. ΚΑΤΣΟΥΛΗ
-πτυχιούχου κλασσικῆς φιλολογίας
πανεπιστημίου Ἀθηνῶν
-μεταπτυχιακοῦ ἐφηρμοσμένης παιδαγωγικῆς
πανεπιστημίου Ἀθηνῶν




1.   Το φρικώδες γεγονός

Φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες από την υπόθεση της 4χρονης Άννυ Μπορίσοβα από την Βουλγαρία, για την οποία είχε δηλώσει εξαφάνιση από την περιοχή της Ομόνοιας, η 43χρονη μητέρα της, ενώ στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, την σκότωσε ο 27χρονος πατέρας της, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όπως προκύπτει από την κατάθεση φίλου του ζευγαριού, επίσης βουλγαρικής υπηκοότητας, τον οποίο βρήκαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην Βουλγαρία, ο 27χρονος τού εκμυστηρεύτηκε ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, στο σπίτι τους στην οδό Μιχαήλ Βόδα, και όταν συνήλθε είδε κοντά του νεκρή την 4χρονη κόρη του. Τότε την τεμάχισε, έβρασε τα κομμάτια και τα πέταξε σε κάδους απορριμμάτων κοντά στο σπίτι.

Όταν συνέβησαν τα συγκλονιστικά γεγονότα, η μάνα του κοριτσιού έλειπε στο εξωτερικό. Ο ίδιος μάρτυρας πάντως αναφέρει ότι ο 27χρονος χτυπούσε πολλές φορές το κοριτσάκι.

Τα ίχνη του κοριτσιού είχαν χαθεί στις 21 Απριλίου. Το ζευγάρι μετέβη στις 22-23 Απριλίου στη Βουλγαρία και την επομένη ημέρα επέστρεψε στην Αθήνα, και η μητέρα έκανε τη δήλωση εξαφάνισης και άρχισε έρευνα σε ολόκληρη την Ευρώπη για τον εντοπισμό της 4χρονης.

Από την Ασφάλεια Αττικής βρέθηκαν πολλά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την κατάθεση του μάρτυρα, καθώς και κηλίδες αίματος στο σπίτι της Μιχαήλ Βόδα, που σε συνδυασμό με άλλα ευρήματα δένουν την υπόθεση.

Με βάση τα στοιχεία αυτά εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον 27χρονο Βούλγαρο, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες ομολόγησε τις πράξεις του. Ισχυρίζεται, όμως ότι δεν σκότωσε αυτός την κόρη του, αλλά ήταν άρρωστη και πέθανε και αυτός σκέφτηκε να εξαφανίσει το πτώμα.

Από την εισαγγελία αναμένεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης και για την μητέρα, με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

2.   Οι λεπτομέρειες της φρίκης

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας, βρέθηκε αίμα της τετράχρονης, αλλά και του 27χρονου σε διάφορα σημεία του υπόγειου διαμερίσματος επί της Μιχαήλ Βόδα, καθώς σε πολλά αντικείμενα όπως σε σεντόνια, παπλώματα, μαχαίρι κλπ.

Ο δράστης παραδέχθηκε ότι μετά το έγκλημα πούλησε την κούνια, το καρότσι και τα παιχνίδια του παιδιού για 55 ευρώ σε έναν υπήκοο Ρουμανίας, ενώ περιγράφοντας το έγκλημα είπε ότι είχε βάλει πετσέτες στα τζάμια του υπόγειου διαμερίσματος, για να μην φαίνονται οι υδρατμοί από το βράσιμο των μελών του κοριτσιού.

Το άτυχο κορίτσι έφτασε στην Ελλάδα στα τέλη Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε ζούσε στην Βουλγαρία με τον παππού του και τη γιαγιά του.

Ο δράστης παραδέχτηκε ότι αφότου ήρθε το κορίτσι στην Ελλάδα, το κακοποιούσε χτυπώντας το και χρησιμοποιώντας κρύο νερό, για να το κάνει μπάνιο. Στα κλάμματα και τις φωνές του παιδιού κανείς από την πολυκατοικία δυστυχώς δεν αντέδρασε.

Το έγκλημα έγινε μεταξύ 8-9 Απριλίου μέσα στο υπόγειο διαμέρισμα, όπου διέμενε ο πατέρας της 4χρονης. Η σορός του άτυχου κοριτσιού «εξαφανίστηκε με ιδιαίτερα ειδεχθή τρόπο», γεγονός που όπως τόνισε η Αστυνομία «καθιστά αδύνατη την ανεύρεσή της».

Ο δράστης στην απολογία του επέμεινε ότι βρήκε το παιδί νεκρό νωρίς το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής και ότι μετά από κάποια ώρα συνειδητοποίησε τι είχε γίνει.

Αφού κατάλαβε τι είχε κάνει, άρχισε το διαμελισμό και το βράσιμο των μελών του παιδιού. Τα τελευταία κόμματια τα πέταξε την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία.

Μάρτυρας-κλειδί στην υπόθεση είναι φίλος του δράστη, που ζει στην Βουλγαρία, ο οποίος αποκάλυψε και τις περιγραφές της αποτρόπαιας πράξης του παιδοκτόνου στους αστυνομικούς.

Στο πρόσωπο αυτό ο δράστης έλεγε ότι το παιδί το πήρε ο Θεός.

Κατά την διάρκεια των επίσημων ανακοινώσεων οι Αρχές ζήτησαν από τις κάμερες να βγουν από το χώρο προκειμένου να γίνουν πιο λεπτομερείς περιγραφές του εγκλήματος.

Οι γονείς της τετράχρονης οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης στον εισαγγελέα συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Ο 27χρονος δεν ζήτησε προθεσμία, οπότε θα απολογηθεί άμεσα, ενώ η 25χρονη μητέρα αναμένεται να απολογηθεί στις 7 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ:

“Λοιπόν, επειδή κανένας ξεφτιλισμένος δημοσιογράφος δεν πρόκειται να σάς πη την αλήθεια, μάθετέ την από εδώ, από το ιστολόγιο «Εσχάτη Γραμμή Ανασχέσεως»:

- Το κτήνος ομολόγησε ότι, έσφαξε την άτυχη Άννυ αργά το βράδυ τής Μεγάλης Πέμπτης, προς τα ξημερώματα τής Μεγάλης Παρασκευής !!! !!! !!!

- Ομολόγησε ότι, τεμάχιζε το πτώμα τού νηπίου μέχρι την Κυριακή τού Πάσχα !!! !!! !!!

Να σάς πω εγώ ακριβώς το τι έχει συμβεί;

…«Κάποιοι», έψαχναν να βρουν ένα νήπιο προς ανθρωποθυσία για το φετινό Πάσχα. Ξέρετε. «Κάποιοι»… Οι ίδιοι και οι ίδιοι εδώ και αιώνες. Εντόπισαν το ζευγάρι των Βουλγαρόγυφτων. Η ιερόδουλος «μάνα», ανέλαβε να φέρη το κοριτσάκι από τη Βουλγαρία μετά τα Χριστούγεννα. Το πήρε από τους γονείς της και το έφερε στην Αθήνα πριν από 3 – 4 μήνες.

Εν πλήρη γνώσει της για το τι ΑΚΡΙΒΩΣ επρόκειτο να συμβή στο σπλάχνο της, λίγο καιρό πριν από το Πάσχα έφυγε για ένα ταξίδι στη Γερμανία. Ήθελε να διαθέτη άλλοθι. Το άφησε ανυπεράσπιστο στο άλλο κτήνος, τον πατέρα – τέρας.

Το κτήνος αυτό, ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΝΗΠΙΟ. Έλαβε χώρα σατανιστική τελετή. Υπήρξαν κι άλλοι. Εκείνοι που έδωσαν και χρήματα για να γίνη αυτή η τελετή. Βρέθηκαν 10.000 ευρώ μετρητά. Έτσι δεν μάς είπαν; Η αστυνομία, νόμιζε στην αρχή ότι έγινε αγοραπωλησία τού νηπίου…

Μετά, νόμιζε ότι έγινε εμπορία οργάνων…

Τίποτε από τα δύο. Το νήπιο υπήρξε θύμα ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ. Ο Θεός να αναπαύση την ψυχούλα του. Μαρτύρησε το παιδάκι.

Το ερώτημα τώρα, είναι άλλο: Διαθέτει τα «κότσια» η αστυνομία να βρη τους σατανιστές που πλήρωσαν για την τελετουργική θυσία τής μικρούλας Άννυ; Αμφιβάλλω. Λίαν.”

3.   Η επίσημος ανακοίνωσις / άποψις της πολιτείας δια στόματος του κου Υπουργού Προστασίας του Πολίτου

Την εκτίμηση του ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε τον θάνατο και του ίδιου του πατέρα της μικρής Άννυ, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Μιλώντας στον ρ/σ Real σημείωσε ότι «όταν σκοτώσεις τη μάνα σου ή το παιδί σου και όλα αυτά, με βιασμούς ή τέτοιου είδους δολοφονίες, υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Άρα, γι’ αυτό νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ γρήγορα θα έχουμε τον θάνατο και του ίδιου του δράστη».

Σύμφωνα με τον κ. Πανούση, «δεν μπορεί κανείς ούτε να το αναλύσει εγκληματολογικά, ούτε ποινικά, ούτε κοινωνικά. Μιλάμε για μια ακραία, μη ανθρώπινη συμπεριφορά, πολλώ μάλλον που ήταν και παιδί του -δεν ήταν ένα ξένο παιδί που απήχθη ή κάτι άλλο.

«Άρα περνάμε σε μία σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης η οποία δεν έχει αντικείμενο εξέτασης. Δεν έχει τίποτα να πεις» πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενος στον πατέρα, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε: «Συνήθως, ξέρετε, αυτοκτονούν ή έχουν κάποιον βίαιο θάνατο από αλλού. Δεν αντέχεται αυτό ούτε από τον ίδιο που το έκανε, ούτε από τη σύζυγο. Δεν αντέχεται αυτό».

4.   Άλλαι πολιτικαί επισημάνσεις / απόψεις επί του γεγονότος

«Είμαι συγκλονισμένη. Δεν τις χωράει ανθρώπου νους τις λεπτομέρειες της δολοφονίας της τετράχρονης Άννυ. Από τον μπαμπά της... Οι άνθρωποι, στην ιστορική αυτή φάση του καπιταλισμού, μετατρέπονται σε τέρατα. Και το κατάλοιπο μνημονιακό κράτος, που είναι καθόλου κράτος, τους εξαχρειώνει ακόμη περισσότερο, αφού δεν μπορεί να τους βοηθήσει.

Κανένα ελαφρυντικό στον πατέρα αυτόν, αλλά πέρα από τα δακρύβρεχτα που θα ακούσουμε για το προφανές του ειδεχθέστατου αυτού εγκλήματος, ας σκεφτούμε τις αιτίες και το που οδεύουμε αν ανεχθούμε αυτήν την οικονομική τροπή. Ας αναλάβουμε όλοι την ευθύνη να πούμε δεν πάει άλλο, όποιο κι αν είναι το πρόσκαιρο κόστος. Άλλωστε και η "τρέλα" του πιλότου της Germanwings δεν είναι άσχετη με την πίεση στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο.

Οι συνήθεις σταθερές δεν γκρεμίζονται, αντιστρέφονται. Ο πιλότος παίρνει μαζί του τους επιβάτες του στην προσωπική του άβυσσο, ο πατέρας που πρέπει να θρέψει το παιδί του, το κάνει τροφή...
Ή όλοι μαζί θα γλιτώσουμε, ή κανένας μας.

Συγγνώμη Άννυ για την κοινωνία που δεν προλάβαμε να εξανθρωπίσουμε για να γεννηθείς».

Τάδε έφη η κα Νίνα Κασιμάτη, Βουλευτής Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν φαίνεται να έχη άδικον η αγαθή βουλευτής. Ωστόσο θεωρεί το γεγονός υπό του πρίσματος της πολιτικής θεώρησης ως και αρμόζει εις αυτήν. Το θέμα όμως χωρά και επιπλέον αναγνώσεις….


 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ



ΠΗΓΑΙ:
  1. In.gr
  2. haniotika-nea.gr
  3. Μακελειό
  4. Zougla.gr
  5. EFSYNTAKTON

DMCA.com Protection Status


author image

About the Author

This article is written by: Φιλόλογος Ερμής - He has already written over 2.200 articles for Φιλόλογος Ερμής. He has Graduate Diploma in Classical Philology, Postgraduate Diploma in Applied Pedagogic, and is Candidate Doctor(Dph) of Classical Philology. Stay touch with him or email him